Lontoo - Paluu Aasiasta Eurooppaan

toukokuuta 25, 2017
Päätimme lentää Hong Kongista Lontooseen, koska halvimmat lennot Eurooppaan olivat joko Lontooseen tai Helsinkiin, ja Suomeen emme vielä halunneet palata. Ehkä oli muutenkin jo korkea aika käydä näin kotimaata lähellä olevassa metropolissa ensimmäistä kertaa elämässä... Lentomme oli kolmisen tuntia myöhässä, ja jouduimme odottelemaan matkaan lähtöä lentokoneessa istuen. Parinkymmenen tunnin matkustamisen jälkeen oli luksusta päästä päikkäreille ystäväpariskuntamme Mian ja Tellyn sohvalle ihan lentokentän naapuriin. Vietimme viikonlopun Mian ja Tellyn luona, ja sen jälkeen olimme varanneet huoneen kolmeksi yöksi eri puolelta kaupunkia.






Ensimmäinen Lontoon reissumme alkoi kivasti perjantain pubikierroksella, ja lauantaina oli huippua virittäytyä Eurooppa-fiilikseen homobaarin täpötäydessä euroviisu-kisakatsomossa. Brittien biletysrytmi on kuin tehty meitä nolon yli-innokkaita hätäilijöitä varten; kerrankin baariin sai mennä ajoissa, eikä tarvinut häpeillen huomata olevansa paikan ensimmäinen asiakas. Kotiin pääsi kätevästi läpi yön kulkevalla tubella. Kostea viikonloppu vähäisillä yöunilla ei hirveästi auttanut meitä toipumaan pitkästä lentomatkasta ja jetlagista, mutta eipä noin hauskoja iltoja katuakaan viitsinyt. Alkuviikko kuluikin aika rennoissa merkeissä viikonlopusta toipuen. Viikon aikana tuli kierreltyä paljon eri kaupunginosissa, tsekattua paikallinen Hippodromen kasino, piipahdettua museoissa ja ihan vain hengailtua.

Mukava tapas-baari Sohossa!

Euroviisuja katsomassa, KU BAR

KU BAR

Usean kuukauden Aasian reissun jälkeen tuntui taas jännältä ja oudoltakin palata takaisin länsimaihin. Mitään suurempaa kulttuurishokkia ei kuitenkaan tullut. Ehkä kontrasti ei ollut niin suuri, koska pyörimme viimeiset Aasian viikkomme kansainvälisissä suurkaupungeissa Hong Kongissa ja Shanghaissa pienien rentojen rantakylien sijaan. Oli ihan hauskaa vaihtelua, että ihmiset käyttäytyivät normaalisti, ja kenen tahansa kanssa pystyi juttelemaan ilman suurta kielimuuria. Olimme enemmänkin innoissaan meille eksoottisesta Euroopasta! Olemme yleensä halunneet matkustaa mahdollisimman kaukaisiin ja eksoottisiin maihin, ja oman lähiympäristön koluaminen on jäänyt vähemmälle. Olikin vähän hassua, että aloimme heti vertailemaan Lontoota Australiaan ja Uuteen-Seelantiin...

Camden Marketissa oli mukava viettää aurinkoista sunnuntaita, muutama muukin oli päättänyt lähteä..

Camden Market oli täynnä ihania ruokakojuja!
Kolumbialainen vegaaniruoka oli herkullista, Camden Market


Kaunis kävelyreitti joen vartta pitkin Little Venicestä Camdeniin!

Camden

Matkalla Bricklanen vintage-kaupoille, Spitafields.

Hackney Wick

Crate Brewery & Pizzeria

Portobello Road, Notting Hill

Brixton Village Market

Flat White Skonssin kera, Soho


Lontoon skylinen näki kivasti Primrose Hilliltä

Lontoossa meihin teki vaikutuksen kaupungin kansainvälinen suuren maailman meininki, jossa kaikki tuntui olevan mahdollista, ja jossa löytyy jokaiselle jotakin. Täällä tullaan varmasti käymään vielä monta kertaa uudestaan.

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.