Krakovasta Budapestiin

helmikuuta 05, 2017



Matkustimme Slovakiaan laskettelemaan meri- ja maateitse Helsingistä. Lentokoneellakin olisi toki päässyt perille, mutta hitaassa matkanteossa on enemmän tunnelmaa. Eritysesti pitkän reissun alussa loputtomalta tuntuvat bussimatkat ovat omiaan virittämään aivot kiireettömään reissutunnelmaan, jossa aikatauluilla ei ole niin tarkkaa merkitystä, ja jossa matka on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin varsinainen päämäärä.

Reissu alkoi lauttamatkalla Tallinnaan, jossa vietimme päivän. Yöunille pääsimme Lux Expressin miellyttävään linja-autoon. Aamun valjetessa vaihdoimme bussia Vilnassa. Mukavan pitkällä tauolla ehti hyvin käymään aamiaisella ja jaloitella kauniin lumisessa kaupungissa. Koko päivä kuluikin sitten taas bussissa Krakovaa kohti ajaen.

Bussin mukavuuksiin kuului wifi, henkilökohtaiset leffanäytöt, WC ja kahviautomaatti. Ihan vinkiksi muille, 20 tunnin bussimatkan ainoa pysähdyspaikka oli bussin vaihto Vilnassa! Eväitä kannattaa siis varata mukaan. Muuten matka oli tosi mukava. Tuntui todella hyvältä vain olla aloillaan pitkän ja hektisen työputken jälkeen.

Krakovasta oli enää kolmen tunnin minibussimatka Slovakian Jasnaan. Sieltä jouduimmekin tosiaan palaamaan Krakovaan hakemaan mun sinne unohtamaani kameraa. Krakovasta saimme kuitenkin napattua kätevän vain kuuden tunnin bussin Budapestiin. Budapestissa meillä oli pari päivää aikaa tutustua hurmaavaan kaupunkiin. Vajaan parin viikon Euroopan reissumme oli todella onnistunut. Etenkin Budapestiin olisi kiva mennä kesällä uudestaan. Nyt näitä kahta vilukissaa ei kuitenkaan haitannut lahjoittaa toppapukujaan metroaseman kodittomille ja hypätä lentokoneeseen kohti Hong Kongia!




Katajanokan terminaalissa oli hymy herkässä!

Aamiaisella ihanassa Vilnassa.

Wavelin linna, Krakova

Mariankirkko oli todella vaikuttava rakennus, Krakova

Katumaisemaa, Krakova

Kazimierzin juutalaiskortteli, Krakova


Tonavan varrella, Budapest

Parlamettitalo, Budapest

Széchenyin ketjusilta, Budapest

Széchenyin ketjusilta, Budapest

Budapest

Corvin Clubilla oli huikeat Drum'n Bass -bileet, Budapest
Budapest


Lauantai-illan tunnelmaa Szimpla Kertin rauniobaareissa.
Laskettelukeskuksessa vedettiin roskaruokaa, joten kaupungeissa oli ihana hifistellä vegeravintoissa. Paitsi tämä annos oli kyllä vahingossa vähän sipsarimättö, Budapest

Brunssilla Slow Foodiezissa, Budapest

Ihanat puolalaiset pierogit, Glonojad, Krakova

Kivan tunnelmallinen vegaanikahvila Mlynek, Krakova

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.